Κοινοποίηση:

Ζούμε σε μια εποχή, όπου οι άνθρωποι είναι πιο δεκτικοί από ποτέ στην κάνναβη. Η προκατάληψη και η παραπληροφόρηση, γύρω από αυτό το πανάρχαιο φυτό, φαίνεται πως έχει αρχίσει να εξασθενεί.

Το παγκόσμιο ενδιαφέρον, τόσο του κόσμου, όσο και της επιστημονικής κοινότητας έχει στραφεί σε μια φυσική ουσία, που υπόσχεται πολλά και θαυματουργά οφέλη στην υγεία και στην ευεξία μας. Αυτή η φυσική ουσία, δεν είναι άλλη από την κανναβιδιόλη ή αλλιώς CBD.

Τι είναι όμως η κανναβιδιόλη; Ποιες είναι οι ευεργετικές της δράσεις και πως λειτουργεί στον οργανισμό; Όλα αυτά θα μάθεις παρακάτω και θα κατανοήσεις γιατί πραγματικά αξίζει να την εντάξεις και στην δική σου καθημερινότητα.

 

Τι είναι η κανναβιδιόλη

Η κανναβιδιόλη είναι μια χημική ένωση, η οποία αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά του φυτού της κάνναβης. Ανήκει στην οικογένεια των κανναβινοειδών, δηλαδή των συστατικών που απαρτίζουν την κάνναβη και είναι μια ουσία απόλυτα φυσική, φυτική, ασφαλής στην χρήση και νόμιμη.

Σε αντίθεση με ένα άλλο πολύ γνωστό συστατικό της κάνναβης, το οποίο ονομάζεται τετραϋδροκανναβινόλη (THC) και ευθύνεται για το ευφορικό συναίσθημα, πιο γνωστό ως ‘φτιάξιμο’, η κανναβιδιόλη δεν έχει καμία ψυχοδραστική επενέργεια στον οργανισμό.

Η κανναβιδιόλη έχει αποτελέσει αντικείμενο χιλιάδων επιστημονικών μελετών και ερευνών παγκοσμίως και έχει αποδειχθεί πως διαθέτει ευεργετικές ιδιότητες απέναντι σε ένα πλήθος από ασθένειες και παθήσεις. Τόσο σωματικές, όσο και ψυχικές.

Η κανναβιδιόλη όμως δεν προορίζεται μόνο για τους ασθενείς. Έχει γρήγορα αναδειχθεί σε ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν όλοι όσοι επιθυμούν να τονώσουν την φυσική άμυνα του οργανισμού τους και να νιώσουν ένα φυσικό αίσθημα ευεξίας και καλύτερης συνολικής υγείας.

 

Κανναβιδιόλη και ενδοκανναβινοειδές σύστημα

Η έρευνα για την κάνναβη έχει διαρκέσει αρκετές δεκαετίες, αλλά στις αρχές της δεκαετίας του 1990, οι επιστήμονες ανακάλυψαν αυτό που ονομάζουμε ενδοκανναβινοειδές σύστημα.

Τι είναι αυτό;

Το ενδοκανναβινοειδές σύστημα είναι μια ειδικά διαμορφωμένη περιοχή, που υπάρχει φυσικά στον οργανισμό μας και ουσιαστικά αλληλεπιδρά με τα διάφορα κανναβινοειδή, μεταξύ των οποίων είναι και η κανναβιδιόλη. Το ενδοκανναβινοειδές σύστημα παράγει επίσης τα δικά του κανναβινοειδή, τα οποία ονομάζονται ενδοκανναβινοειδή.

Ναι πολύ καλά διάβασες. Το σώμα μας παράγει με φυσικό τρόπο τα δικά του κανναβινοειδή.

Αποτελείται από 2 είδη κυτταρικών υποδοχέων, οι οποίοι ονομάζονται CB1 και CB2. Οι πρώτοι εντοπίζονται κυρίως στον εγκέφαλο και στο νευρικό σύστημα, ενώ οι δεύτεροι στο ανοσοποιητικό σύστημα.

 

Ποιος είναι ο ρόλος του ενδοκανναβινοειδούς συστήματος

Το ενδοκανναβινοειδές σύστημα, ουσιαστικά ρυθμίζει λειτουργείες που έχουν ζωτική σημασία για τον οργανισμό, όπως είναι:

 • Η όρεξη
 • Η μνήμη
 • Ο ύπνος
 • Η διάθεση

Ο κύριος όμως ρόλος του ενδοκανναβινοειδούς συστήματος είναι η διατήρηση της ‘ομοιόστασης’. Με τον όρο ομοιόσταση, εννοούμε την διατήρηση της εσωτερικής ισορροπίας του οργανισμού απέναντι σε εξωτερικούς παράγοντες (πχ θερμοκρασία, pH).

 

Πως λειτουργεί η κανναβιδιόλη στον οργανισμό

Η κανναβιδιόλη αυξάνει τα επίπεδα κυκλοφορίας των ενδοκανναβινοειδών και παράλληλα, αλληλεπιδρά με τους κυτταρικούς υποδοχείς που αναφέραμε νωρίτερα, χωρίς όμως να δεσμεύεται από αυτούς. Έτσι άλλωστε εξηγείται και το γεγονός πως δεν έχει ψυχοδραστικές παρενέργειες στον οργανισμό.

Έτσι ουσιαστικά, ενισχύει την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και συμβάλλει στην καλύτερη και αποδοτικότερη άμυνά του απέναντι σε απειλές. Η κανναβιδιόλη έχει μια ευρεία εμβέλεια δράσης στον οργανισμό και γι’ αυτό έχει και την δυνατότητα να αντιμετωπίσει μια ποικιλία από ψυχικές και σωματικές παθήσεις.

 

Ποια είναι τα ευεργετικά οφέλη της κανναβιδιόλης

H κανναβιδιόλη καταρχάς, πρέπει να γνωρίζεις πως διαθέτει ισχυρή αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή και καταπραϋντική δράση, ενώ είναι ιδιαίτερα γνωστή για την αγχολυτική της δράση.

Ας δούμε μερικά μόνο από τα ευεργετικά οφέλη της κανναβιδιόλης στην υγεία:

 • Η κανναβιδιόλη ανακουφίζει από τους πόνους
 • Μειώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης
 • Μειώνει τα συμπτώματα του άγχους και του στρες
 • Ανακουφίζει από τις παρενέργειες των χημειοθεραπειών (ναυτία, εμετός)
 • Μειώνει την ακμή
 • Διαθέτει νευροπροστατευτικές ιδιότητες
 • Συμβάλλει στην καρδιαγγειακή λειτουργία
 • Διαθέτει αντιψυχωσικές ιδιότητες
 • Αντιμετωπίζει τον διαβήτη

 

Μετά από όλα αυτά, μπορείς να καταλάβεις γιατί η κανναβιδιόλη έχει γίνει μια πολλά υποσχόμενη και εναλλακτική μορφή θεραπείας, που ολοένα και περισσότερος κόσμος επιλέγει.

Αν όλα αυτά που διάβασες σου κέντρισαν το ενδιαφέρον, τότε εξερεύνησε την τεράστια ποικιλία 100% βιολογικών προϊόντων CBD που θα βρεις στο κατάστημά μας.

Η κανναβιδιόλη είναι το δώρο της φύσης στην υγεία, που πραγματικά αξίζει να δοκιμάσεις.

Κοινοποίηση:
Είσαι άνω των 18 χρονών; Το περιεχόμενο αυτού του site είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες.