Κοινοποίηση:

Εσύ ήξερες ότι η κάνναβη είναι μια από τις καλύτερες πηγές φυτικής πρωτεΐνης που υπάρχουν;

 

Σε αυτό το άρθρο θα ρίξουμε μια ματιά στα εντυπωσιακά ευεργετικά οφέλη που έχει η πρωτεΐνη κάνναβης στην υγεία και θα δούμε γιατί αξίζει να την εντάξεις στην καθημερινή διατροφή σου.

 

Τι είναι όμως η πρωτεΐνη κάνναβης;

Η πρωτεΐνη κάνναβης προκύπτει από την άλεση των σπόρων του φυτού και είναι γεμάτη από απαραίτητα λίπη και βιταμίνες. Αυτό που θα σε εντυπωσιάσει, είναι το γεγονός ότι η πρωτεΐνη κάνναβης περιέχει και τα 20 αμινοξέα, συμπεριλαμβανομένων και των 9 βασικών αμινοξέων, που δεν μπορεί να παράξει μόνος του ο οργανισμός.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες φυτικές πρωτεΐνες, η κάνναβη είναι μια πολύ πλούσια πηγή αμινοξέων και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θεωρείται ως μια «πλήρης φυτική πρωτεΐνη». Επιπλέον, οι σπόροι κάνναβης εφοδιάζουν το σώμα, με πολύτιμες ίνες και μέταλλα.

 

Τα ευεργετικά οφέλη της πρωτεΐνης κάνναβης

 

1. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Η κατανάλωση πρωτεΐνης κάνναβης είναι ένας απλός, αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος, να προσφέρεις στο σώμα σου μια θρεπτική τόνωση. Οι σπόροι κάνναβης περιέχουν τις σφαιρικές πρωτεΐνες, Εδεστίνη και Λευκωματίνη.

Αναρωτιέσαι γιατί είναι σημαντικό αυτό; Ο λόγος είναι πολύ απλός. Τα ένζυμα, τα αντισώματα και οι ορμόνες του σώματός μας, είναι όλα κατασκευασμένα από σφαιρικές πρωτεΐνες.

 

2. Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας

Μήπως τον τελευταίο καιρό νιώθεις κούραση και ατονία; Τότε αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσεις την πρωτεΐνη κάνναβης. Αναρωτιέσαι πως θα σε βοηθήσει; Η πρωτεΐνη κάνναβης περιέχει όλα τα απαραίτητα λιπαρά οξέα.

Όταν αυτά τα λιπαρά οξέα χωνευτούν, παράγουν διπλάσια ποσότητα ενέργειας από τους υδατάνθρακες. Έτσι λοιπόν, η πρωτεΐνη κάνναβης όχι μόνο αυξάνει τα επίπεδα της ενέργειας, αλλά διατηρεί τα επίπεδά της για όλη τη διάρκεια της ημέρας.

 

3. Ενισχύει την υγεία των μαλλιών

Η πρωτεΐνη κάνναβης είναι πολύ πλούσια σε Ωμέγα 3, Ωμέγα 6 και Ωμέγα 9 λιπαρά οξέα. Αυτή η εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση υγιών λιπών, συμβάλλει στην προώθηση της υγιούς ανάπτυξης της τρίχας. Επιπλέον, τα Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, προσθέτουν λάμψη και όγκο στα μαλλιά, ενώ συμβάλλουν στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης.

 

4. Βελτιώνει την πέψη

Σε αντίθεση με τις περισσότερες πρωτεΐνες που περιέχουν ζωικά παράγωγα, όπως είναι η λακτόζη, η πρωτεΐνη κάνναβης όχι μόνο δεν περιέχει καθόλου, αλλά στην πραγματικότητα, βοηθά την πέψη. Χάρη στη μεγάλη συγκέντρωσής της σε διαλυτές και αδιάλυτες ίνες, η πρωτεΐνη κάνναβης βοηθά τη φυσιολογική λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

 

5. Προστατεύει το τριχωτό της κεφαλής

Μήπως τώρα που μπήκε ο χειμώνας, νιώθεις το κεφάλι σου ξηρό και ερεθισμένο; Τότε θα χαρείς να μάθεις πως η πρωτεΐνη κάνναβης προστατεύει με φυσικό τρόπο το τριχωτό της κεφαλής. Επειδή οι σπόροι κάνναβης περιέχουν βιταμίνη Ε και υψηλή συγκέντρωση σε βασικά λιπαρά οξέα, η κάνναβη είναι ιδανική για να καταπραΰνει το τριχωτό της κεφαλής.

 

6. Ανακουφίζει από τα συμπτώματα του εκζέματος

Η κάνναβη είναι απίστευτα αποτελεσματική στην καταπολέμηση της ξηρότητας και του ερεθισμού, που σχετίζεται με το έκζεμα. Ο λόγος είναι ότι τα απαραίτητα λιπαρά οξέα που περιέχει, δρουν σαν μια φυσική ενυδατική κρέμα. Ως αποτέλεσμα, το ξηρό και σκασμένο δέρμα ενυδατώνεται και αναπλάθεται, μειώνοντας ταυτόχρονα τον ερεθισμό.

 

7. Καταπολεμά το αίσθημα πείνας

 

Το γεγονός ότι η πρωτεΐνη κάνναβης είναι πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες, όχι μόνο ενισχύει την υγεία του πεπτικού συστήματος, αλλά δημιουργεί παράλληλα το αίσθημα πληρότητας, καταπολεμώντας έτσι τις λιγούρες και το αίσθημα πείνας.

 

8. Καταπολεμά το αίσθημα πείνας

Ήξερες ότι χωρίς τη σωστή πρόσληψη πρωτεϊνών, είναι εξαιρετικά δύσκολο να χάσεις βάρος; Είναι γνωστό ότι η πρόσληψη πρωτεϊνών είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία μας. Η πρωτεΐνη κάνναβης περιέχει 49% καθαρή πρωτεΐνη, υψηλής διατροφικής αξίας.

Καταναλώνοντάς την σε καθημερινή βάση, όχι μόνο διατηρούνται τα υγιή επίπεδα πρωτεϊνών, αλλά ενισχύεται παράλληλα και ο μεταβολικός ρυθμός και αυξάνεται η καύση του λίπους.

 

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα ανακαλύψεις 100% οργανική πρωτεΐνη κάνναβης, ελληνικής προέλευσης, για να χαρίσεις στον οργανισμό σου τα πολυτιμότερα οφέλη από την ίδια τη φύση!

Κοινοποίηση:
Είσαι άνω των 18 χρονών; Το περιεχόμενο αυτού του site είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες.