Κοινοποίηση:

Μπορείς να σκεφτείς κάποιο άλλο φυτό, που να έχει προκαλέσει μεγαλύτερη θύελλα αντιδράσεων στην ανθρώπινη ιστορία, από την κάνναβη;

Ορισμένοι την φοβούνται, κάποιοι άλλοι την υποστηρίζουν και υπάρχουν και αυτοί, που δεν γνωρίζουν πρακτικά τίποτα για αυτή. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως στο άκουσμα της λέξης ‘κάνναβη’, ο καθένας έχει την γνώμη του.

Παρότι παρεξηγημένη, η κάνναβη έχει υπάρξει κομμάτι της ανθρώπινης ζωής εδώ και χιλιάδες χρόνια και χρησιμοποιείται ιατρικά από τα βάθη των αιώνων, προκειμένου να αντιμετωπίσει ένα πλήθος ασθενειών και παθήσεων.

Ήρθε λοιπόν η στιγμή να δούμε μερικούς από τους μεγαλύτερους μύθους γύρω από το διασημότερο φυτό του πλανήτη και να αποκαλύψουμε την αλήθεια που κρύβεται πίσω τους.

 

·        Η κάνναβη ‘σκοτώνει’ τα εγκεφαλικά κύτταρα

Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν πραγματοποιηθεί διεξοδικές έρευνες πάνω σε αυτό το ζήτημα, με πιο πρόσφατη, αυτή του Πανεπιστημίου του Louisville. Μέσα από την συγκεκριμένη έρευνα αποδείχθηκε πως η χρήση της κάνναβης δεν σκοτώνει τα εγκεφαλικά κύτταρα. Αυτή η άποψη υποστηρίζεται και από το Πανεπιστήμιο του Cambridge.

 

·        Η χρήση κάνναβης μπορεί να προκαλέσει overdose

Σε αυτό τον μύθο, η απάντηση είναι ρητά και κατηγορηματικά όχι. Θα έπρεπε θεωρητικά να καταναλώσεις 40.000 φορές μεγαλύτερη δοσολογία, από την κανονική, για να δημιουργηθεί ζήτημα υπερ- δοσολογίας, που θα οδηγούσε σε κίνδυνο.

 

·        Η κάνναβη παραμένει στον οργανισμό για 1  ολόκληρο μήνα 

Στην πραγματικότητα, ένας αρχάριος χρήστης κάνναβης, θα έχει αποβάλλει την ουσία από το σώμα του σε μερικές μέρες. Κάποιος που καταναλώνει κάνναβη σε εβδομαδιαία βάση, θα την έχει αποβάλλει, το πολύ σε 2 εβδομάδες.

Αν τώρα μιλάμε για κάποιον που καταναλώνει καθημερινά την ουσία, τότε ναι. Θα του πάρει 1 μήνα για να την αποβάλλει από τον οργανισμό του ή ενδεχομένως και περισσότερο.

 

·        Όλα τα είδη κάνναβης είναι το ίδιο

Αυτός κι αν είναι μύθος. Ίσως το πιο βασικό γνώρισμα της κάνναβης είναι πως έχει πολλές διαφορετικές ποικιλίες και η καθεμία έχει εντελώς διαφορετική επενέργεια στον οργανισμό.

Για παράδειγμα, η ποικιλία Indica διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) και ευθύνεται για το λεγόμενο ‘φτιάξιμο’.

Η ποικιλία Sativa L. από την άλλη, περιέχει υψηλή συγκέντρωση σε κανναβιδιόλη (CBD) και απειροελάχιστη σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) καθιστώντας την απολύτως ασφαλή στην χρήση, χωρίς παρενέργειες και μη τοξική.

Αντιθέτως, οι επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πως η κανναβιδιόλη για μια φυσική ουσία που είναι πολύ ευεργετική για τον οργανισμό και έχει τεράστια οφέλη για την υγεία και την ευεξία.

 

·        Η κάνναβη μπορεί να προκαλέσει στειρότητα

Παρότι ισχύει πως η κατανάλωση της κάνναβης σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στην στυτική λειτουργία, δεν υπάρχει καμία έρευνα που να επιβεβαιώνει πως η χρήση της κάνναβης συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο, με την στειρότητα.

Ακόμα και οι πιθανές επιπλοκές της στυτικής δυσλειτουργίας, δεν είναι μόνιμες. Θα λέγαμε πως είναι περισσότερο ζήτημα του να αποβάλλει ο οργανισμός, φυσικά, την ουσία μέσα σε κάποιες μέρες.

 

·        Η κάνναβη οδηγεί σε εγκληματικές πράξεις

Οι εγκληματίες δεν χρησιμοποιούν με διαφορετικό τρόπο την κάνναβη, απ’ ότι ο υπόλοιπος κόσμος. Άρα από την στιγμή που όλοι όσοι κάνουν κάνναβη δεν βγαίνουν στους δρόμους να εγκληματήσουν, τότε μάλλον δεν ισχύει και πολύ αυτός ο μύθος.

Το έγκλημα δεν σχετίζεται κάπου με το φυτό της κάνναβης, αφού δεν σε παρακινεί να σκοτώσεις, ή να κάνεις κακό σε κάποιον.

Η επενέργεια στο σώμα, ακόμα και των τοξικών ουσιών, δεν οδηγεί κάποιον στο να διαπράξει ξαφνικά ένα έγκλημα. Απλώς επηρεάζει την συμπεριφορά και προκαλεί αυξημένο αίσθημα ευφορίας.

 

Η κάνναβη έχει πολλά να προσφέρει

Όπως θα διαπίστωσες και εσύ, ορισμένοι από τους παραπάνω μύθους φτάνουν σε ακραίο σημείο. Αυτό βέβαια δείχνει ακριβώς το μέγεθος του φόβου και της παραπληροφόρησης, που υπάρχει ακόμα σε κάποιους ανθρώπους, σχετικά με την κάνναβη.

Παρόλα αυτά, η επιστήμη έχει κάνει άλματα και έχει αποδείξει, σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις, πως το φυτό της κάνναβης διαθέτει τεράστιες ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες.

 

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για την κάνναβη και τις ευεργετικές της ιδιότητες, τότε θα βρεις πολλά και ενδιαφέροντα άρθρα στο blog μας. Επίσης, εξερεύνησε την τεράστια ποικιλία των προϊόντων μας  στο doctorweed.gr και επίλεξε αυτό που ανταποκρίνεται καλύτερα στις δικές σου ανάγκες.

 

Μην καταδικάσεις κάτι, πριν το δοκιμάσεις.

Κοινοποίηση:
Είσαι άνω των 18 χρονών; Το περιεχόμενο αυτού του site είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες.