Κοινοποίηση:

Η άτμιση CBD έχει εξελιχθεί σε έναν εξαιρετικά δημοφιλή τρόπο κατανάλωσης της κανναβιδιόλης. Η μέθοδος του ατμίσματος έχει αναγνωριστεί ως απόλυτα ασφαλής για τον οργανισμό και ουσιαστικά μιμείται την λειτουργία του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

 

Μόνο που στην περίπτωση του ατμοποιητή, παράγεται μόνο ατμός και καθόλου καπνός. Η θερμοκρασία αποτελεί έναν βασικό παράγοντα, που πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν όλοι οι λάτρεις της άτμισης, αφού από αυτήν εξαρτάται η επίδραση των βοτάνων που ατμίζονται.

 

Τι σημαίνει αυτό;

 

Ορισμένα από τα πιο ακριβά μοντέλα ατμοποιητών, επιτρέπουν στους χρήστες να ρυθμίζουν την θερμοκρασία, στα επίπεδα που επιθυμούν. Αυτό τους δίνει την δυνατότητα να έχουν τον απόλυτο έλεγχο της άτμισης των αγαπημένων τους βοτάνων.

Η κάνναβη περιέχει εκατοντάδες διαφορετικές χημικές ενώσεις, η καθεμία από τις οποίες παράγει και ένα διαφορετικό αποτέλεσμα στον οργανισμό. Οι 2 καθοριστικοί συντελεστές για την επίδραση στον οργανισμό, είναι τα κανναβινοειδή και τα τερπένια.

 

Ο ρόλος των κανναβινοειδών και των τερπενίων

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα κανναβινοειδών, είναι η κανναβιδιόλη. Η κανναβιδιόλη αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά της κάνναβης και έχει αποδειχθεί πως διαθέτει τεράστιες ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό.

Η κανναβιδιόλη ουσιαστικά αλληλεπιδρά με το ενδοκανναβινοειδές σύστημα, ώστε να παράγει τα θετικά της αποτελέσματα. Τα τερπένια, παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο, αφού ουσιαστικά είναι οι αρωματικές ενώσεις, που προσφέρουν μια ποικιλία οσμών, γεύσεων και φυσιολογικών επιδράσεων στον οργανισμό.

Κάθε ένα από αυτά τα “συστατικά” που αναφέραμε παραπάνω, χαρακτηρίζεται από διαφορετικά σημεία άτμισης, γεγονός που καθιστά τη θερμοκρασία, έναν τόσο σημαντικό παράγοντα κατά τη χρήση του ατμοποιητή.

 

Η ιδανική θερμοκρασία

Η ιδανική θερμοκρασία άτμισης, εξαρτάται από τα αποτελέσματα που θέλει να πετύχει ο χρήστης. Οι περισσότεροι χρήστες ατμίζουν, προκειμένου να χαλαρώσουν, πράγμα που σημαίνει πως θα ρυθμίσουν τις συσκευές τους σε θερμοκρασία 200 ° C.

Αυτή είναι η θερμοκρασία, στην οποία τα λεγόμενα κανναβινοειδή οξέα, όπως το CBDA αποκαρβοξυλιώνονται, μετατρέποντάς τα σε ενεργό CBD.

 

Τι είναι η αποκαρβοξυλίωση

Η αποκαρβοξυλίωση πραγματοποιείται μέσω της θερμότητας. Πρόκειται για μια διαδικασία που είναι απαραίτητη, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία της φυσικής αποσύνθεσης των οξέων.

Δηλαδή μέσω της αποκαρβοξυλίωσης, το CBDA, που αναφέραμε παραπάνω, μετατρέπεται σε CBD.

 

Ποια είναι λοιπόν η ιδανική θερμοκρασία;

Σύμφωνα με τον ερευνητή κάνναβης,  Dr. Arno Hazekamp, η βέλτιστη θερμοκρασία άτμισης είναι αυτή που βρίσκεται στους 210 ° C. Αυτή η θερμοκρασία επιτρέπει την καλύτερη ισορροπία μεταξύ των κανναβινοειδών και των τερπενίων και έχει ως αποτέλεσμα μια πιο ομαλή εμπειρία ατμίσματος.

Οι υψηλότερες ρυθμίσεις θερμοκρασίας από αυτή, μπορεί μεν να αποφέρουν περισσότερα κανναβινοειδή, αλλά το βότανο μπορεί να αρχίσει να καίγεται. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την πιθανότητα δημιουργίας καύσης, η οποία θα ενοχλήσει τον λαιμό και τους πνεύμονες του χρήστη.

Επιπλέον, όσο υψηλότερες είναι οι θερμοκρασίες, τόσο λιγότερα τερπένια είναι διαθέσιμα.

 

Τώρα που έμαθες τον ρόλο της θερμοκρασίας, μπορείς να απολαύσεις μια πραγματικά ολοκληρωμένη και πλούσια εμπειρία άτμισης CBD, διατηρώντας αναλλοίωτα όλα τα ευεργετικά οφέλη.

Στο κατάστημά μας θα βρεις μια ποικιλία από σύγχρονους ατμοποιητές (vaporizers κάνναβης), που θα ανταποκριθούν απόλυτα στις ανάγκες σου και θα σου προσφέρουν την άνεση, την ευκολία και την πρακτικότητα που αναζητάς.

 

Έχεις απορίες; Ρώτησε σήμερα τον Doctor Weed και βρες το ιδανικό προϊόν που θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες σου!

Κοινοποίηση:
Είσαι άνω των 18 χρονών; Το περιεχόμενο αυτού του site είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες.