Κοινοποίηση:

Μήπως το παρακάτω σκηνικό σου ακούγεται γνώριμο; Όταν ο σκύλος σου αρρωσταίνει, όχι απλά στεναχωριέσαι, αλλά κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου για να του βρεις την καλύτερη δυνατή θεραπεία η φάρμακο. Έτσι δεν είναι;

 

Σε καταλαβαίνουμε απόλυτα γιατί τα κατοικίδιά είναι μέλος της οικογένειάς μας. Τα αγαπάμε, τα φροντίζουμε και θέλουμε πάντα το καλύτερο για εκείνα.

Γνωρίζεις πως η ουσία της κανναβιδιόλης ή αλλιώς CBD, μπορεί να κάνει θαύματα για την υγεία του σκύλου σου;

Σίγουρα έχεις πολλές απορίες αυτή την στιγμή. Αναρωτιέσαι πως μπορεί να βοηθήσει τον αγαπημένο σου σκύλο ένα συστατικό της κάνναβης και ποια είναι τα οφέλη του στην υγεία.

Γι’ αυτό λοιπόν υπάρχει αυτό το άρθρο. Παρακάτω θα μάθεις τα 7 ευεργετικά οφέλη της κανναβιδιόλης, που θα βοηθήσουν τον σκύλο σου όχι απλά να νιώσει καλύτερα, αλλά να ξαναβρεί την ενεργητικότητά του και να είναι υγιής και δραστήριος, σαν ένα κουτάβι.

Πριν ξεκινήσουμε όμως, ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στην κανναβιδιόλη, για να καταλάβεις κι εσύ καλύτερα τι είναι αυτή η ουσία.

 

Τι είναι η κανναβιδιόλη;

Η κανναβιδιόλη αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά της κάνναβης και είναι μια ουσία απόλυτα φυσική, φυτική, ασφαλής για τον οργανισμό και νόμιμη. Ανήκει στην οικογένεια των κανναβινοειδών, δηλαδή των συστατικών της κάνναβης και υπάρχει σε αφθονία στο φυτό.

Η κανναβιδιόλη έχει αποδειχθεί μέσα από χιλιάδες παγκόσμιες επιστημονικές έρευνες, πως διαθέτει τεράστια ευεργετικά οφέλη στην υγεία και μπορεί να αντιμετωπίσει μια εντυπωσιακή λίστα από ασθένειες και παθήσεις. Τόσο σωματικές, όσο και ψυχικές.

Η κανναβιδιόλη όμως, δεν προορίζεται μόνο για τους ανθρώπους. Είναι το ίδιο αποτελεσματική σε όλα τα θηλαστικά και αυτό την κάνει μια εναλλακτική μορφή θεραπείας για όλα τα κατοικίδια.

«Μήπως η κανναβιδιόλη θα μαστουρώσει τον σκύλο μου;»

Είναι πολύ εύλογη αυτή η απορία σου. Έχει η κανναβιδιόλη ψυχοδραστική επενέργεια στον οργανισμό του σκύλου σου;

Για να σου η απορία λοιπόν, η απάντηση είναι όχι. Η κανναβιδιόλη δεν έχει καμία αρνητική παρενέργεια στον οργανισμό και δεν έχει ψυχοδραστική επίδραση. Δεν διαθέτει κανένα γνωστό επίπεδο τοξικότητας και δεν προκαλεί πρόβλημα από υπερβολική δοσολογία.

Αυτό την καθιστά απόλυτα ασφαλή, τόσο για τους ανθρώπους, όσο και για τα κατοικίδια.

Ωραία λοιπόν, αφού καλύψαμε και το ζήτημα της ασφάλειας, τώρα περιμένεις να μάθεις ποια είναι αυτά τα ευεργετικά οφέλη. Πάμε λοιπόν να τα δούμε αμέσως παρακάτω.

 

Τα 7 ευεργετικά οφέλη της κανναβιδιόλης για τους σκύλους

 

  • Ισχυρό παυσίπονο

Η κανναβιδιόλη είναι ιδιαίτερα γνωστή για την ισχυρή παυσίπονη δράση της. Έρευνες έχουν αποδείξει πως η κανναβιδιόλη μπορεί να συμβάλλει στην επιτυχή διαχείριση και περιορισμό του πόνου. Η κανναβιδιόλη επίσης, διαθέτει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.

Με την μείωση των φλεγμονών που προκαλούνται από παθήσεις όπως η αρθρίτιδα, η κανναβιδιόλη μπορεί να αντιμετωπίσει παράλληλα και τα οδυνηρά συμπτώματα που προκαλούνται από την πάθηση.

  • Αντισπασμωδικό

Ίσως μια από τις πιο γνωστές ιατρικές χρήσεις της κανναβιδιόλης είναι η ικανότητά της να βοηθάει στον έλεγχο και στον περιορισμό των επιληπτικών κρίσεων, του τρέμουλου, των σπασμών και των τικ. Όλα αυτά οφείλονται στο γεγονός πως η κανναβιδιόλη είναι ένα φυσικό αντισπασμωδικό.

  • Αντιφλεγμονώδες

Οι ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της κανναβιδιόλης, θεωρούνται ένας από τους βασικούς λόγους, που η συγκεκριμένη ουσία είναι τόσο αποτελεσματική στην αντιμετώπιση παθήσεων που συνδέονται άμεσα με την πρόκληση φλεγμονών.

  • Αγχολυτικό

Είναι εκατοντάδες οι έρευνες που έχουν αποδείξει πως η κανναβιδιόλη μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση διάφορων ψυχικών παθήσεων, μεταξύ των οποίων είναι και το άγχος και το στρες.

Ακριβώς όπως εμείς οι άνθρωποι, έτσι και τα κατοικίδιά μας μπορεί να υποφέρουν από άγχος, στρες ή ακόμα και από συγκεκριμένες φοβίες. Η κανναβιδιόλη έχει αποδειχθεί πως μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά το άγχος και το στρες, δρώντας ως ένα φυσικό αγχολυτικό.

  • Αντιεμετικό

Η κανναβιδιόλη αποτελεί ένα πολύ ισχυρό αντιεμετικό και μπορεί να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα τόσο της ναυτίας, όσο και τους εμετούς. Παράλληλα, λειτουργεί ως διεγερτικό της όρεξης, αυξάνοντάς την.

  • Ενισχυτικό της ομοιόστασης

Η κανναβιδιόλη πρέπει να καταλάβεις πως δεν προορίζεται μόνο για ασθένειες. Μπορεί να αποτελέσει ένα εξίσου φυσικό συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο τονώνει την φυσική άμυνα του οργανισμού και συμβάλλει στην διατήρηση της εσωτερικής ισορροπίας του οργανισμού (ομοιόσταση).

Πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες ζώων, που επιλέγουν την κανναβιδιόλη όχι μόνο για να αντιμετωπίσουν μια συγκεκριμένη ασθένεια, αλλά σαν ένα συμπλήρωμα, που θα βελτιώσει την συνολική υγεία του κατοικίδιου τους και θα του προσφέρει ένα φυσικό αίσθημα ευεξίας.

Συμπερασματικά λοιπόν, αν ο αγαπημένος σου σκύλος πάσχει από χρόνιους πόνους, άγχος και στρες, επιληψία ή φλεγμονώδεις παθήσεις, όπως είναι η αρθρίτιδα, τότε πραγματικά αξίζει να δοκιμάσεις την πανίσχυρη δύναμη της κανναβιδιόλης.

Η κανναβιδιόλη μπορεί να κάνει θαύματα στην υγεία, αλλά και στην ποιότητα ζωής του πιστού σου φίλου. Και το καλύτερο είναι πως μπορείς να την χρησιμοποιείς και εσύ.

Εξερεύνησε λοιπόν τα 100% βιολογικά προϊόντα CBD που θα βρεις στο κατάστημά μας, τόσο για το αγαπημένο σου κατοικίδιο, όσο και για εσένα και επίλεξε αυτό που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας.

Γιατί σας αξίζει να απολαμβάνετε μια δραστήρια καθημερινότητα, με παιχνίδι και χαρά.

Κοινοποίηση:
Είσαι άνω των 18 χρονών; Το περιεχόμενο αυτού του site είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες.