Κοινοποίηση:

Έχεις μπερδευτεί με την Sativa και την Indica; Μπερδεύεις την γλώσσα σου όταν προσπαθείς να προφέρεις αυτή την τετρακανναβιδι… (τετραϋδροκανναβινόλη την λένε). Μην ανησυχείς όμως, γι’ αυτό υπάρχει αυτό το άρθρο.

 

Παρακάτω θα μάθεις τους πιο ενδιαφέροντες ορισμούς που σχετίζονται με το θεραπευτικό φυτό της κάνναβης, θα λύσεις τις απορίες σου και μόλις τελειώσεις, θα τους εντυπωσιάζεις όλους με την γνώση σου.

Πάμε λοιπόν να εξηγήσουμε τις άγνωστες λέξεις σου.

Κάνναβη

Μπορεί να θεωρείς πως ξεκινάμε με τα αυτονόητα, αλλά στην πραγματικότητα, έχεις πολλά να μάθεις πραγματικά για την κάνναβη. Πρόκειται για ένα ανθοφόρο φυτό, το οποίο περιλαμβάνει 3 διαφορετικές ποικιλίες. Την cannabis Sativa, την cannabis Ιndica και την cannabis Ruderalis.

H κάνναβη χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για τις ανθεκτικές ίνες της, για τα έλαια που εξάγονται από το φυτό, αλλά και για πολλαπλούς ιατρικούς σκοπούς.

Διάβασε περισσότερα για τα είδη της κάνναβης εδώ.

 

Κανναβινοειδή

Τα κανναβινοειδή είναι μια ποικιλόμορφη οικογένεια χημικών, που περιλαμβάνει τόσο φυσικές, όσο και τεχνητά δημιουργούμενες ουσίες. Τα κανναβινοειδή αποτελούν τα συστατικά που απαρτίζουν το φυτό της κάνναβης. Ανάλογα με το είδος τους, τα κανναβινοειδή έχουν διαφορετικές επιδράσεις στον οργανισμό.

Ορισμένα από αυτά έχουν αποδεδειγμένες καταπραϋντικές και χαλαρωτικές ιδιότητες και άλλα ταξινομούνται ως παράνομα, όταν η περιεκτικότητά τους ξεπερνάει το επιτρεπτό νόμιμο όριο.

 

Κανναβιδιόλη (CBD)

H κανναβιδιόλη ( ή αλλιώς CBD) είναι ένα από τα βασικά συστατικά του φυτού της κάνναβης και αποτελεί μια ουσία που είναι απόλυτα φυσική, φυτική, ασφαλής στην χρήση και νόμιμη στην χώρα μας. Ανήκει στην οικογένεια των κανναβινοειδών, που αναφέραμε νωρίτερα και είναι η δεύτερη πιο άφθονη ουσία που εντοπίζεται στην κάνναβη. Η πρώτη είναι η τετραϋροκανναβινόλη, που εσύ την γνωρίζεις με την ονομασία THC.

 

Τετραϋδροκανναβινόλη (THC)

Η τετραϋδροκανναβινόλη είναι το πιο άφθονο συστατικό του φυτού της κάνναβης και είναι ένα έντονα ψυχοδραστικό κανναβινοειδές. Η τετραϋδροκανναβινόλη ευθύνεται για το λεγόμενο ‘φτιάξιμο’ και εξαιτίας αυτού, στην χώρα μας είναι νόμιμη, μόνο σε ποσοστό που δεν ξεπερνάει το 0.2%

 

Άνθη κάνναβης

Το άνθος της κάνναβης αναφέρεται στο λουλούδι του φυτού. Τα άνθη της κάνναβης είναι τα χνουδωτά μέρη του φυτού, τα οποία συλλέγονται και στην συνέχεια χρησιμοποιούνται για άτμιση με την χρήση του κατάλληλου ατμοποιητή (vaporizer) ή κάπνισμα. Τα άνθη της κάνναβης χρησιμοποιούνται για ιατρικούς σκοπούς, καθώς περιέχουν πλούσια περιεκτικότητα σε κανναβινοειδή.

 

Βρώσιμα προϊόντα κάνναβης

Τα βρώσιμα προϊόντα κάνναβης είναι βιολογικά τρόφιμα, τα οποία περιέχουν εκχύλισμα κάνναβης. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία τροφίμων, από μπισκότα και brownies, αλλά και ροφήματα, όπως καφές, τσάι, μπύρα, ενεργειακά ποτά, καθώς και αλεύρι και λάδι κάνναβης (κανναβέλαιο) ακόμα και πρωτεΐνη κάνναβης.

 

Bong

 

Το έχεις δει σίγουρα σε πάρα πολλές ταινίες και πάντα απορούσες τι ακριβώς είναι. Λοιπόν το bong με απλά λόγια, είναι ένας μεγάλος σωλήνας, ο οποίος είναι συνήθως κατασκευασμένος από γυαλί και χρησιμοποιεί νερό για να μειώνει την θερμοκρασία του καπνού που εισπνέεις. Μπορείς να δεις μια μεγάλη ποικιλία από bongs, εδώ.

 

Θηλυκοποιημένοι σπόροι κάνναβης

 

Τα θηλυκά φυτά της κάνναβης προέρχονται από σπόρους, που έχουν αναπαραχθεί ειδικά, ώστε να παράγουν μόνο θηλυκά φυτά. Δεδομένου ότι μόνο τα θηλυκά φυτά παράγουν λουλούδια (όπου εκεί βρίσκονται τα περισσότερα κανναβινοειδή), είναι τα μόνα που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία προϊόντων κάνναβης. Γενικά θα μπορούσαμε να πούμε πως οι θηλυκοποιημένοι σπόροι κάνναβης, παράγουν την ίδια ποιότητα φυτών με τους φυσικούς σπόρους.

 

Υβρίδια

Το υβρίδιο είναι ένα φυτό το οποίο προκύπτει από την γενετική διασταύρωση μεταξύ ενός ή περισσότερων ποικιλιών της κάνναβης. Τα υβρίδια μπορεί να προκύψουν και χωρίς την θέληση των καλλιεργητών, αλλά συνήθως αναπαράγονται ειδικά, ώστε να συνδυάζουν τα επιθυμητά χαρακτηριστικά των αρχικών ποικιλιών.

 

Μαριχουάνα

Μαριχουάνα είναι ο γενικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα θηλυκά φυτά κάνναβης ή τα αποξηραμένα άνθη τους. Τα θηλυκά ξεχωρίζουν από τα αρσενικά φυτά, επειδή είναι αυτά που παράγουν λουλούδια, τα οποία περιέχουν το υψηλότερο ποσοστό κανναβινοειδών.

 

Ατμοποιητής (Vaporizer)

Ο ατμοποιητής είναι μια συσκευή που χρησιμοποιείται για την κατανάλωση κάνναβης. Η εμφάνιση και η λειτουργία του, είναι παρόμοια με αυτή του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Θερμαίνει είτε τα άνθη, είτε τα έλαια CBD σε θερμοκρασία που παράγει ατμό και στην συνέχεια εισπνέεται. Τα κανναβινοειδή απελευθερώνονται μέσα από την θέρμανση και ο ατμοποιητής παράγει μόνο ατμό και καθόλου καπνό.

 

Αυτό ήταν. Τώρα μπορείς να βγεις διάλλειμα.

Ελπίζουμε να βρήκες το σημερινό μάθημα πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο. Η κάνναβη είναι ένα πραγματικά αξιοθαύμαστο φυτό, το οποίο αξίζει να γνωρίσεις σε βάθος. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κάνναβη, τις θεραπευτικές της ιδιότητες και την τεράστια ποικιλία προϊόντων μας, θα βρεις στο κατάστημά μας.

Μπες τώρα, εξερεύνησε τα προϊόντα και επίλεξε αυτό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου.

 

Κοινοποίηση:
Είσαι άνω των 18 χρονών; Το περιεχόμενο αυτού του site είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες.