Κοινοποίηση:

Σίγουρα μέχρι τώρα, θα έχεις ακούσει για την ευεργετική δράση των βιολογικών σπόρων και την σημασία που έχει να τους εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή. Είναι αλήθεια πως οι σπόροι και τα δημητριακά, προσφέρουν στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, που έχει ανάγκη για την σωστή λειτουργία, την ευεξία και την συνολική υγεία του.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις και θα σε εκπλήξει ευχάριστα, είναι πως οι σπόροι κάνναβης αποτελούν μια υπερτροφή, η οποία είναι τόσο πλούσια πηγή πρωτεϊνών, που δεν θα το πίστευες. Για την ακρίβεια, αρκεί να μάθεις πως οι σπόροι κάνναβης χωρίς το κέλυφός τους, εμπεριέχουν 31% πρωτεΐνη. Αυτό γίνεται ακόμα πιο απίστευτο, όταν συνειδητοποιήσεις πως το κοτόπουλο για παράδειγμα, έχει 23,5% πρωτεΐνη.

 

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα δούμε τα 5 βασικά οφέλη των σπόρων κάνναβης στην υγεία σου και γιατί πραγματικά αξίζει να τους εντάξεις στην καθημερινή σου διατροφή.

  1. Οι σπόροι κάνναβης διαθέτουν τρομερά υψηλή περιεκτικότητα σε φυσική πρωτεΐνη

Οποιονδήποτε έμπειρο διατροφολόγο κι αν ρωτήσεις, θα σου πει πως οι φυτικές πρωτεΐνες, είναι πολύ πιο υγιεινές, σε σύγκριση με τις ζωικές και πολύ πιο εύκολα απορροφήσιμες από τον οργανισμό. Οι σπόροι κάνναβης είναι μια από τις καλύτερες πηγές φυσικής φυτικής πρωτεΐνης που μπορείς να βρεις.

Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι κτηνοτρόφοι στο παρελθόν, δεν χρησιμοποιούσαν τίποτα άλλο, παρά μόνο σπόρους κάνναβης για να ταΐσουν τα ζώα τους. Άλλος ένας λόγος, είναι το γεγονός ότι η πρωτεΐνη σπόρων κάνναβης, γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στον τομέα του bodybuilding και της άθλησης και πολλοί αθλητές παγκόσμιας κλάσης, ξεκινούν την μέρα τους με μια δόση σπόρων κάνναβης, πριν αρχίσουν την προπόνησή τους.

  1. Οι σπόροι κάνναβης μπορούν να σε βοηθήσουν να χάσεις ή να πάρεις βάρος

Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, οι διατροφές με βάση τους σπόρους κάνναβης χρησιμοποιούνται τόσο από αυτούς που θέλουν να χάσουν το περιττό τους βάρος, όσο και από αυτούς που θέλουν να πάρουν βάρος. Για αυτούς που θέλουν να χάσουν βάρος, οι σπόροι κάνναβης είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να παραμείνουν υγιείς και χορτάτοι καθ’ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Οι σπόροι κάνναβης είναι γεμάτοι βιταμίνες (ιδιαίτερα βιταμίνη Ε), μέταλλα (συμπεριλαμβανομένου καλίου, μαγνησίου, ασβεστίου, σιδήρου και ψευδαργύρου) , θρεπτικά συστατικά και όπως ήδη αναφέραμε, πρωτεΐνες.

Από την άλλη, είναι επίσης χρήσιμοι σε όσους θέλουν να πάρουν βάρος με υγιεινό τρόπο, εξαιτίας αυτών των ίδιων διατροφικών χαρακτηριστικών.

  1. Οι σπόροι κάνναβης είναι πλούσιοι σε Ωμέγα Λιπαρά Οξέα

Πρέπει να ξέρεις, πως τα Ωμέγα λιπαρά, παρότι αποτελούν ζωτική συνιστώσα της συνολικής υγείας των οργάνων και της ευεξίας του οργανισμού, τα ανθρώπινα όντα δεν μπορούμε να παράγουμε φυσικά ωμέγα λιπαρά οξέα, όπως το Ωμέγα 3 και Ωμέγα 6 και έτσι, πρέπει να τα καταναλώνουμε από εξωτερικές πηγές.

Ωστόσο, οι σπόροι κάνναβης αποτελούν την πλουσιότερη πηγή φυσικών ωμέγα λιπαρών οξέων, σε ολόκληρο το φυτικό βασίλειο. Περισσότερο από τους σπόρους Chia, περισσότερο από τα καρύδια και ακόμη περισσότερο από τον λιναρόσπορο.

  1. Οι σπόροι κάνναβης κάνουν πολύ καλό στην καρδιά

Ένας από τους κύριους λόγους που οι σπόροι κάνναβης κάνουν καλό στην καρδιά, είναι ακριβώς λόγω της πλούσιας περιεκτικότητά τους σε Ωμέγα λιπαρά οξέα. Μια διατροφή που είναι πλούσια σε ωμέγα λιπαρά οξέα, έχει αποδειχθεί πως ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση και ενισχύει την συνολική καρδιαγγειακή λειτουργία.

Επιπλέον, η παρουσία αργινίνης στους σπόρους της κάνναβης προκαλεί τη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων, τα οποία στη συνέχεια μειώνουν την αρτηριακή πίεση και έτσι μειώνεται ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής.

Τέλος, το γ-λινολεϊκό οξύ που βρίσκεται σε αφθονία στους σπόρους της κάνναβης είναι γνωστό ότι μειώνει ορισμένες πρωτεΐνες, που μπορεί να οδηγήσουν σε φλεγμονή και ιδιαίτερα την φλεγμονή της καρδιάς και του καρδιαγγειακού ιστού που την περιβάλλει.

  1. Οι σπόροι κάνναβης καταπολεμούν τις ασθένειες και προάγουν την συνολική υγεία

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω οφέλη στην υγεία, η κατανάλωση σπόρων κάνναβης μπορεί να είναι ένας πολύτιμος τρόπος για την πρόληψη ασθενειών και την ενίσχυση της συνολικής υγείας και της ευεξίας ολόκληρου του οργανισμού.

Στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι τα καρδιαγγειακά οφέλη των σπόρων κάνναβης έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Alzheimer, της άνοιας και άλλων ψυχικών παθήσεων, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι σπόροι κάνναβης προάγουν τόσο την ψυχική, όσο και την σωματική υγεία και ευημερία.

Και το πιο εντυπωσιακό, το αφήσαμε για το τέλος. Οι σπόροι κάνναβης είναι μία από τις μοναδικές φυτικές πηγές τροφίμων, που περιέχουν όλα τα αμινοξέα που είναι απαραίτητα στον ανθρώπινο οργανισμό. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που οι σπόροι κάνναβης έχουν χαρακτηριστεί ως «η πιο πλήρης θρεπτική πηγή στον κόσμο.»

Δοκίμασε λοιπόν κι εσύ σήμερα κιόλας τους σπόρους κάνναβης και κάντους το αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής σου διατροφής.

Κοινοποίηση:
Είσαι άνω των 18 χρονών; Το περιεχόμενο αυτού του site είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες.